Dersin Adı | Turizm için İngilizce I |
Kodu | Yarıyıl | Teori (saat/hafta) | Uygulama/Lab (saat/hafta) | Yerel Kredi | AKTS |
---|---|---|---|---|---|
ING 250 | Güz | 3 | 0 | 3 | 2 |
Ön-Koşul(lar) | Yok | |||||
Dersin Dili | İngilizce | |||||
Dersin Türü | Zorunlu | |||||
Dersin Düzeyi | Ön Lisans | |||||
Dersin Veriliş Şekli | - | |||||
Dersin Öğretim Yöntem ve Teknikleri | ||||||
Dersin Koordinatörü | ||||||
Öğretim Eleman(lar)ı | ||||||
Yardımcı(ları) | - |
Dersin Amacı | Ders, turizm sektörünün mesleki gereksinimlerini yerine getirebilmesi için gerekli İngilizce iletişim becerilerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. |
Öğrenme Çıktıları | Bu dersi başarıyla tamamlayabilen öğrenciler;
|
Ders Tanımı | Bu ders, turizm sektörüne telefon konuşmaları, restoran çeşitleri, konaklama yerleri, havaalanları, yolcu gemileri, tren ve otobüs seyahatleri ve araba kiralama gibi turizm ve otel işletmeciliği gibi konularda gerekli olan Ingilizce bilgisini öğretmektedir. |
Dersin İlişkili Olduğu Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları | |
| Temel Ders | |
Uzmanlık/Alan Dersleri | ||
Destek Dersleri | ||
İletişim ve Yönetim Becerileri Dersleri | ||
Aktarılabilir Beceri Dersleri |
Hafta | Konular | Ön Hazırlık |
1 | DERSE GİRİŞ | |
2 | World Tourism | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:8-11 |
3 | The United States | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:12-15 |
4 | Jobs in Tourism | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:16-17 |
5 | A Day in the Life | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:18-19 |
6 | Visitor Centers | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:24-25 |
7 | Bhutan | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:26-29 |
8 | Case Study: Improve a Service | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:30-31 |
9 | MOCK MIDTERM & MIDTERM | |
10 | Package Tours | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:32-33 |
11 | Cancun | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:34-35 |
12 | City tours | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:36-37 |
13 | Hotels | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:40-41 |
14 | Room with a View | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:42-43 |
15 | Review and Consolidation | English for International Tourism 2nd Edition / 9781447923879 / p:48-51 |
16 | Final Sınavı |
Ders Kitabı | English for International Tourism 2nd Edition - Iwonna Dubicka and Margaret O'Keeffe /9781447923879 |
Önerilen Okumalar/Materyaller |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Katkı Payı % |
Katılım | 1 | 10 |
Laboratuvar / Uygulama | ||
Arazi Çalışması | ||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | ||
Portfolyo | ||
Ödev | 1 | 10 |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | ||
Proje | ||
Seminer/Çalıştay | ||
Sözlü Sınav | ||
Ara Sınav | 1 | 40 |
Final Sınavı | 1 | 40 |
Toplam |
Yarıyıl İçi Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Yarıyıl Sonu Aktivitelerin Başarı Notuna Katkısı | ||
Toplam |
Yarıyıl Aktiviteleri | Sayı | Süre (Saat) | İş Yükü |
---|---|---|---|
Teorik Ders Saati (Sınav haftası dahildir: 16 x teorik ders saati) | 16 | 3 | 48 |
Laboratuvar / Uygulama Ders Saati (Sınav haftası dahildir. 16 x uygulama/lab ders saati) | 16 | ||
Sınıf Dışı Ders Çalışması | 15 | 1 | 15 |
Arazi Çalışması | |||
Küçük Sınav / Stüdyo Kritiği | |||
Portfolyo | |||
Ödev | 1 | 5 | |
Sunum / Jüri Önünde Sunum | |||
Proje | |||
Seminer/Çalıştay | |||
Sözlü Sınav | |||
Ara Sınavlar | 1 | 10 | |
Final Sınavı | 1 | 10 | |
Toplam | 88 |
# | Program Yeterlilikleri / Çıktıları | * Katkı Düzeyi | ||||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | ||
1 | Turizm ve otel işletmeciliği alanına temel oluşturan kuram, kavram, yöntem ve araçlar hakkında bilgi sahibidir. | |||||
2 | Turizm alanında edindiği bilgileri uygulama alanında kullanır. | |||||
3 | Alanı ile ilgili olarak toplumsal, bilimsel, kültürel, hukuksal ve etik değerlere uygun hareket eder. | |||||
4 | Turizm sektöründe yer alan işletmelerin satış pazarlama stratejilerini geliştirir. | |||||
5 | Ülke ekonomisi ile turizm ekonomisi arasındaki ilişkiyi yorumlar. | |||||
6 | Alan ve alandışı gelişmeleri yakından takip ederek, sosyal ve akademik yönden kendisini geliştirir. | |||||
7 | İki yabancı dili kullanarak turizm ve otel işletmeciliği alanı ile ilgili bilgileri izlemek ve meslektaşları ile iletişim kurar. | |||||
8 | Mutfak hizmetleri ve teknikleri ile ilgili bilgi ve beceriye sahip olup, ikram ve servis usullerini uygular. | |||||
9 | Turizm ve otel işletmeciliği alanının gerektirdiği düzeyde bilgisayar programlarını kullanır. | |||||
10 | Edindiği bilgi ve becerileri toplam kalite yönetimi yaklaşımıyla değerlendirerek sürekli gelişimini sağlar. | |||||
11 | Otel işletmesinde yer alan; önbüro, kat hizmetleri, yiyecek içecek ve insan kaynakları, muhasebe departmanlarının işleyişini kavrayarak stratejilerini uygular. | |||||
12 | Toplantı, kongre, konferans, fuar organizasyonlarını planlar ve uygular. | |||||
13 | Seyahat acentaları ve tur operatörlerinin çalışma alanını kavrayarak biletleme, ürün geliştirme ve paket tur tasarlama görevlerini yerine getirir |
*1 Lowest, 2 Low, 3 Average, 4 High, 5 Highest